Forum Posts

Alex Kates
Mar 15, 2021
In Basic Assembly and Setup
Hi, I hope someone has some help for me. My thumbs are sore from the springs but I'm ready to calibrate and put my legs on! Here is my current situation: I was able to use my Win 10 computer to connect to the Bittle via USB. I tried loading WriteInstinct first ... and it kind of worked. It uploaded but maybe only partway. Here's the printout (115200/No line ending) Initializing I2C devices... Testing device connections... MPU6050 connection successful Initializing DMP... Checking hardware revision... Revision @ user[16][6] = A5 Resetting memory bank selection to 0... >......>...... // X Accel Y Accel Z Accel X Gyro Y Gyro Z Gyro //OFFSETS -1014, -709, 1230, 78, 15, 27 728 Batt voltage = 7.11 Battery OK! IMU test start! FIFO overflow! Average: ypr 0.52 -0.05 0.09 IMU TEST PASSED! EEPROM Testing... 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 GPIO Testing... D6: 0 D7: 0 D8: 0 D9: 0 ADC testing... A2 to DC-DC: 2.65 A3 to 5V MCU: 2.60 Then it just sits there. It won't take any inputs. Sometimes it will run this sequence this over and over on its own. The other problem is that now, I cannot load any other project -- I get the avrdude errors other people have seen: System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf" Using Port : COM78 Using Programmer : arduino Overriding Baud Rate : 115200 avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x37 avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x32 avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x38 avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x0d avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x0a avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x42 avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x61 avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x74 avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x74 avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x20 avrdude done. Thank you. An error occurred while uploading the sketch At one point, I was able to compile and upload the testInfraredRemote sketch successfully (including the head turning!), but then I tried WriteInstinct again and now I can't upload anything else. I've tried OpenCat, testBuzzer, testSerialComm and nothing new happens except the battery gets lower and every time I open the Serial terminal, it re-runs the original output. Are the LEDs diagnostic of anything? From 0-6, they are: 0 1 2 3 4 5 6 grn grn grn red red off off I've tried (multiple times and combinations): Restarting Bittle Unplugging/plugging battery Unplugging/plugging USB cable Changing USB ports Reinstalling Arduino Reinstalling the libraries Reinstalling the USB driver Rebooting computer Reading this forum Reading other forums about Arduino Going to bed for the night Charging the battery fully as I sleep Thanks for any thoughts! -Alex
0
5
115
Alex Kates
More actions